فوج

آیا خواندن کتب غیر اسلامی مانند بهائیت و کمونیسم و سایر مرامهای الحاد
امروز دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
تبليغات تبليغات

احکام غیر مسلمین


 


احکام غیر مسلمین


 

 

دست دادن و معاشرت

فرقه ضاله بهائیت

فرقه‌های صوفیه

 

س 1488

 

اشاره

- معاشرت با اهل کتاب و هم غذا شدن با آنها چه حکمی دارد؟

ج

- ذبائح اهل کتاب مردار و نجس است و خوردن آن جائز نیست و خودشان نیز بنابر احتیاط واجب نجس هستند بنا بر این هرچه که در حال رطوبت با آن ملاقات نمایند بنابر احتیاط واجب نجس می‌شود.

س 1489

 

اشاره

- اگر دست تر به در و دیوار یا اشیاء متعلّق به مسیحیان، یهودیان و هندوها بخورد حکمش چیست؟

ج

- با علم به نجاست محلّ باید دست را آب بکشید و الّا لازم نیست.

س 1490

 

اشاره

- با غیر مسلمان کتابی اگر با دست تر و مرطوب مصافحه نمائیم باید دست خود را آب بکشیم یا خیر؟

ج

- بنا بر احتیاط واجب دست خود را آب بکشید.
جامع الاحکام، ج‌2، ص: 94

س 1491

 

اشاره

- مردی زرتشتی است که با زن مسلمان می‌خواهد ازدواج موقّت نماید آیا جایز است؟

ج

- ازدواج زن مسلمان با زرتشتی و لو به نحو موقّت باطل است. اللّه العالم

س 1492

 

اشاره

- آیا به فتوای حضرتعالی زردشتی‌ها در همه مسائل ملحق به اهل کتاب هستند من جمله آیا زردشتی‌ها پاک هستند و آیا ازدواج دائم و موقّت با زن و دختر زردشتی جایز است؟

ج

- زردشتی‌ها مانند اهل کتاب بنابر احتیاط نجس هستند و نسبت بنکاح آنها احوط ترک است چه بنحو دوام و چه انقطاع.

س 1493

 

اشاره

- نگاه کردن و ازدواج و حکم طهارت و نجاست اهل ذمّه چیست؟

ج

- نگاه به مواضعی از کافره که عادتشان بر عدم ستر آن مواضع است بدون تلذذ و ریبه جائز است و ازدواج موقت با کتابیه جایز است و بطور دوام خلاف احتیاط است و اهل کتاب بنظر این جانب بنابر احتیاط محکوم به نجاستند.

س 1494

 

اشاره

- متعه اهل کتاب و کافر (کسی که معتقد به ادیان آسمانی نیست) جایز است یا خیر؟

ج

- متعه نمودن اهل کتاب جایز است ولی متعه سایر کفار جایز نیست.

س 1495

 

اشاره

- رفتن غیر مسلمان و یا اهل تسنن به حرمهای مقدس معصومین علیهم السلام و امامزادگان چه حکمی دارد؟

ج

- نسبت به اهل تسنن مانع ندارد و نسبت به کفار محلّ اشکال است.

س 1496

 

اشاره

- فرقه‌ای از صابئین در خوزستان می‌باشند آیا این افراد اهل کتاب هستند؟ آیا پاک می‌باشند یا نه؟

ج

- اهل کتاب بودن صابئین برای ما ثابت نیست.
جامع الاحکام، ج‌2، ص: 95

فرقه‌های صوفیه

 

س 1497

 

اشاره

- نظر مبارک در مورد صوفیه و عقائد آنها چیست؟

ج

- صوفیه با فرقه‌ها و انشعابات بسیاری که دارند اگر چه در انحراف در یک سطح نیستند و بسا برخی از آنان خارج از ربقه اسلام شمرده نشوند در مجموع منحرفند و عقائد خاصه‌ای که دارند غیر اسلامی است.

س 1498

 

اشاره

- اگر در مسأله غلات و مجسمه و مجبره و صوفیه که مرحوم سید در عروه دارد نظری دارید مرقوم فرمائید.

ج

- نظر حقیر همانند نظر شریف استادنا الاعظم الزعیم الاکبر آیت اللَّه العظمی بروجردی- قدس سرّه- با نظر مرحوم سید صاحب عروه- اعلی الله مقامه- مطابق است، مع ذلک به مؤمنین توصیه می‌نمایم که بطور کلی اگر چه ترتیب آثار کفر و احکام کافر همانطور که در عروه فرموده است با عدم التزام و عدم التفات به لوازم فاسده این عقاید بر آنها نشود، از معاشرت و مجالست و مخصوصاً مزاوجت و رفاقت با آنها جداً پرهیز و احتراز نمایند که معرض خطرات و مفاسد بزرگ است.

س 1499

 

اشاره

- نظر حضرتعالی در مورد بر خورد با بهائیت و تصوّف چیست؟

ج

- بطور کلی برخورد مساعدتی و موافقت‌آمیز و هر ارتباطی که موجب ترویج و تقویت فرق ضاله باشد جائز نیست و ترک مصاحبت و مجالست با آنها لازم است.

س 1500

 

اشاره

- رفتن به خانقاه دراویش (صوفیه) جهت استماع مرثیه و سوگواری ائمه اطهار علیهم السلام، یا اقامه فاتحه و شرکت در آن جایز است یا خیر؟

ج

- ترویج باطل است و جائز نیست.

س 1501

 

اشاره

- کمک به ساختمان خانقاه دراویش و هرگونه مساعدت‌های جنسی به آنان چگونه است؟

ج

- کمک به ساختمان خانقاه و همچنین هر کمک جنسی که مربوط به مسلک و مرام آنها باشد جائز نیست.
جامع الاحکام، ج‌2، ص: 96

س 1502

 

اشاره

- در مجالس صوفیه، شرکت کردن و یا جنس خریدن از آنها جایز است یا نه؟

ج

- شرکت در مجالس آنها جائز نیست و جنس خریدن هم اگر موجب تقویت آنها بشود جائز نیست.

س 1503

 

اشاره

- سه سال پیش به علت عدم آگاهی به حکم شرعی مسأله، خانمی را از اهل فرقه عَلیُ‌اللهی) به صورت عقد عادی به عنوان همسری انتخاب کرده‌ام در این مدت به علت داشتن مذهب خاص خودش به انجام تکالیف شرعی مقید نیستند نماز نمی‌خواند، روزه نمی‌گیرد و سایر تکالیف شرعی را انجام نمی‌دهد و از فرقه خود پیروی می‌کند بنابراین: آیا عقد ما صحیح است یا خیر؟ اگر باطل است حق مهریه و سایر حقوق را دارند یا نه؟ تکلیف بچه‌های ما چیست؟

ج

- به طور کلی در نظیر مورد سؤال، چنانچه زوجه واقعاً حضرت امیر المؤمنین (ع) را خدا بداند عقد باطل و جدایی زوج از او لازم است و محتاج به طلاق نیست و چون زوج نمی‌دانسته و ازدواج نموده بچه در فرض سؤال ملحق به پدر و شرعاً محکوم به حلال زاده بودن است و نسبت به لزوم پرداخت مهریه با اینکه زوجه موصوفه محکوم به کفر است وجهی به نظر نمی‌رسد. و اللَّه العالم

س 1504

 

اشاره

- آیا فرقه‌ای که خود را اهل حق می‌نامند مسلمانند یا نه؟ و اگر مسلمانی، از این فرقه را بکشد قصاص نمودن آن مسلمان جایز است؟

ج

- در مورد سؤال، کسانی که حضرت علی علیه السلام را خدا می‌دانند و یا منکر یکی از ضروریات اسلام باشند محکوم به کفر هستند و مسلمان را به جهت قتل کافر نمی‌شود قصاص کرد ولی حاکم شرع طبق موازین می‌تواند قاتل را تعزیر نماید.
و اللَّه العالم

س 1505

 

اشاره

- فرقه «علی اللهی» که معروف به اهل حق می‌باشند، عده‌ای از آنها در استانهای متعدد کشور (همدان، کرمانشاه، سنندج، کنگاور) و روستاهای آن منطقه سکونت دارند و عقیده اینها بر این است که نه به اصول دین و نه به فروع دین) و سایر احکام اسلامی از قبیل غسل و غیره عمل نمی‌کنند، آیا ازدواج با آنها
جامع الاحکام، ج‌2، ص: 97
یا بالعکس چه حکمی دارد و غذا خوردن و معاشرت با آنها چه حکمی دارد.

ج

- اگر فرقه مذکوره، حضرت امیر المؤمنین علیه السلام را خدا بدانند یا منکر ضروری دین مانند نماز و روزه و مانند اینها شوند کافرند و واضح است که ازدواج با آنها جائز نیست و باطل است و اگر آن بزرگوار را خدا ندانند و منکر ضروری دین هم نشوند چون انحرافات عقیدتی و اخلاقی و عملی بسیار دارند ازدواج با آنها محلّ اشکال است بلکه اجتناب از آن لازم است بلی افرادی از آنها که قائل بشهادتین میباشند و اقرار بعقائد باطله و انکار ضروریات دین از آنها ثابت نیست محقون الدم و مال و جان و عرضشان محترم است.

س 1506

 

اشاره

- آیا بلند گذاشتن شارب تا روی لب استحباب دارد یا نه؟

ج

- استحباب ندارد و به عنوان تشبه به فرقه صوفیه حرام است.

س 1507

 

اشاره

- این جانب مدتی است در خصوص فرقه‌های دراویش تحقیق می‌نمایم که یک فرقه علی‌اللهی هستند و فرقه دیگر 6 امامی و قادریه، خاکساری و ... ولی با فرقه‌ای که خود را کامل‌ترین و بهترین شیعه‌ها می‌دانند فرقه سلسله نعمت اللهی معروف به 121 بیشتر ارتباط داشته و تحقیق نمودم طبق تحقیقات این حقیر اکثر دراویش این سلسله که این جانب با آنها ارتباط داشته‌ام در شریعت خیلی ضعیف هستند و گاهاً اعتقادی هم ندارند چرا که اظهار میدارند شریعت ظاهر است. و در همین رابطه وقتی سؤال می‌کنیم مقلد چه کسی هستید می‌گویند در حال تحقیق برای پیدا کردن مجتهد عادل و اعلم هستیم و فعلًا به احتیاط عمل می‌کنم و دستورات دینی را از نماینده قطبمان سؤال می‌کنیم چرا که قطب ما نائب امام زمان (عج) است و اکثر علماء و مجتهدین این امر را تائید نموده‌اند (البته به گفته دراویش) که این جانب کتب آن فرقه را تهیه و مطالعه و به مطالبی برخورد کرده‌ام که از حضرتعالی استدعا دارم این حقیر را راهنمایی و رهنمود فرمائید.
قطب آنان مصاحبه‌ای انجام داده که در یکی از کتاب‌های آن فرقه به چاپ رسیده البته قطب مذکور مرحوم گردیده ولی جانشین آن کاملًا اعتقاد به مطالب فوق‌الذکر دارد. متن مصاحبه به پیوست ارسال و سؤالاتی در خصوص متن مصاحبه مطرح می‌گردد.
1- در سؤال 4 مصاحبه مطرح شده که ما دستورات ظاهری را از مجتهدین می‌گیریم و آنها باید دستورات باطن و ..، را از ما بگیرند نظر جنابعالی در این خصوص چیست.
2- در سؤال 6 مصاحبه مطرح شده که ما جانشین امام زمان (عج) هستیم و اجازه‌نامه کتبی داریم خواهشمند است مرقوم فرمائید صحت دارد یا خیر؟
3- در سؤال 8 مصاحبه عنوان شده اجازه‌نامه در این زمان موجود است، چرا علماء در این خصوص پی‌گیری نمی‌کنند تا صحت آن یا عدم صحت آن را به مردم ابلاغ دارند؟
4- در سؤال 12 مصاحبه مطرح شده جانشین قطب با الهام از خداوند تعیین میشود آیا صحت دارد که از طرف خداوند وحی میشود چگونه؟

ج

1- مندرجات در جواب سؤال 4 صحیح نیست و آنچه عقل و نقل در روایات معصومین سلام الله علیهم اجمعین بر آن دلالت دارد ارجاع عموم مردم به علماء و مجتهدین شیعه است و در این جهت أئمّه علیهم السّلام تفصیلی بین ظاهر و باطن نداده‌اند و اینکه در اصلاح باطن باید بما مراجعه شود ادعای بدون دلیل، بلکه معلوم العدم است و هرکس به مجتهدین مراجعه و بر طبق نظرات آنها عمل نماید ظاهر و باطنش هر دو کامل میشود و اللّه العالم.
ج 2 و 3- مطلب مذکور در جواب سؤال 6 صحت ندارد و اجازه مذکور در سؤال 8 مطلقاً جعلی است و اگر چنین امری واقعاً وجود داشت در اخبار و آثار أئمّه علیهم السلام دیده می‌شد و در زمان غیبت کبری امام زمان سلام الله علیه جانشین خصوصی ندارد و در اخبار و روایات دستور داده‌اند کسی که چنین ادعائی کند او را تکذیب کنید.
ج 4- الهام الهی که قابل اتباع است مخصوص انبیاء و ائمّه علیهم السلام است و الهام در قلوب غیر این بزرگواران ثابت نیست که الهام الهی باشد و حجیّت ندارد و ظاهراً اشخاص مذکور، چون دلیلی برای اثبات مدعای خود ندارند متوسّل به اینگونه امور (الهام) می‌شوند که خود را از مضیقه اثبات مدعی راحت کنند شما ملاحظه نمائید در کلمات خدای متعال در قرآن و کلمات حضرت رسول اکرم و أئمّه هدی علیهم صلوات الله سفارش ساختن مساجد فراوان است و عین و اثری از ساختن مراکزی که اینان می‌سازند وجود ندارد.
لازم به تذکر است که بر سایر بندهای این مصاحبه نیز اگر اصل آن جعلی نباشد اشکالات بسیار وارد است از جمله اینکه می‌گوید: جانشینی به ارث نیست ولی اتفاقاً اجازه من از پدر و جدّ رسیده بعد از او هم که به پسرش رسیده می‌گوید اتفاقی است و بعد از او که به پسر پسرش رسیده باز هم اتفاقی و پس از پسرش که پسر دیگرش مدّعی شده باز هم اتفاقی است.
خلاصه حرف‌های سست و بی‌پایه این فرقه واقعاً مضحک است شما اگر بخواهید مختصری از وضع دراویش و دعاوی مضحکه آنها اطلاع پیدا کنید می‌توانید به کتاب خیراتیّه و کتاب فضائح الصّوفیه یا حدیقة الشیعه و کتاب‌های دیگر مثل عرفان و تصوّف و کتاب صوفی و عارف چه می‌گوید و کتاب‌های عباسعلی کیوان که از بزرگان آنها بود و بعد از آنها برگشته و کتابی که اخیراً بنام «از کوی صوفیان تا حضور عارفان» تألیف سید تقی واحدی صالح علی شاه است مراجعه فرمائید.

فرقه ضاله بهائیت

 

س 1507

 

اشاره

- بسیاری از بهائیون مقیم جمهوری اسلامی اظهار می‌دارند که ما تابع قوانین عمومی ایران بوده و هیچ تخلفی را مرتکب نشده‌ایم لیکن متحمل تضییع حقوق هستیم آیا اصولًا بهائیون بالاخص بهائیت مقیم ایران اهل ذمّه محسوب می‌شود یا خیر؟ و آیا پرداخت دیه به اولیای دم شخص بهایی ضروری است یا خیر؟

ج

- بهائی‌ها اهل ذمّه نیستند و دیه ندارند اهل ذمّه بر یهود و نصاری و مجوس اطلاق می‌شود به شرط اینکه مقرّرات شرعی ذمّه را عمل بنمایند. و اللَّه العالم

س 1508

 

اشاره

- آیا عدم پذیرش درخواست انحصار وراثت از ورّاث بهائی توسط محاکم دادگستری محمل شرعی دارد؟

ج

- درخواست انحصار وراثت اگر برای تعیین ورثه مسلمان او باشد مانعی ندارد ولی اگر برای تعیین بازماندگان بهائی او باشد چون توارث بین آنها مشروعیت ندارد قبول درخواست مذکور جایز نیست. و اللَّه العالم 
جامع الاحکام، ج‌2، ص: 98

س 1509

 

اشاره

- آیا پذیرش بهائیون و ثبت نام آنها در از مؤسسات آموزشی بر طبق مصالح و موازین اسلامی است؟

ج

- ثبت نام آنها به عنوان بهائی که یک سازمان جاسوسی و ضدّ اسلامی است جایز نیست و خلاف مصالح اسلامی و اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی است.
و اللَّه العالم

س 1510

 

اشاره

- وظیفه مسلمان در برخورد با فرد بهائی در موارد زیر چیست؟ خریدوفروش مسائل مربوط به اجاره و عاریه نسبت به لوازم زندگی پذیرفتن هدایای آنان.

ج

- در صورتی که امور مذکوره در سؤال موجب تقویت آنها بشود جائز نیست. و اللَّه العالم

س 1511

 

اشاره

- نظر شما پیرامون گفتگو و دست دادن و اظهار دوستی با فرقه ضاله بهائیّت چیست؟

ج

- اظهار دوستی با بهائی با دست دادن و صورتهای دیگر جایز نیست.

کتب ضلال

 

س 1512

 

اشاره

- نظر خود را در مورد خواندن کتابهایی که باعث بازشدن ذهن خواننده نسبت به دسایسی که ابرقدرتها بر ضدّ دیگران به کار می‌برند- مانند کتابهایی که فرضاً یک سیاستمدار یا یک جاسوس نوشته است با توجه به اینکه ممکن است نکات غیر اخلاقی هم تا حدّی در آن باشد- بیان کنید.

ج

- موارد مختلف است باید خصوص هر کتاب مورد سؤال قرار گیرد تا جواب مربوط به آن کتاب گفته شود ولی به طور کلّی مطالعه کتابهایی که ممکن است موجب انحراف در عقیده و یا اخلاق مطالعه گردد جایز نیست. و اللَّه العالم

س 1513

 

اشاره

- آیا خواندن کتب غیر اسلامی مانند بهائیت و کمونیسم و سایر مرامهای الحادی حرام است یا خیر؟

ج

- حفظ و نگهداری کتب ضلال و خواندن آنها حرام است مگر برای کسی که 
جامع الاحکام، ج‌2، ص: 99
قدرت تشخیص حق از باطل را داشته باشد و غرض صحیحی- مانند ردّ مطالب باطله- داشته باشد. و اللَّه العالم

س 1514

 

اشاره

- ملاک مضل بودن کتاب چیست؟

ج

- ملاک مضلّ بودن کتاب آن است که مشتمل بر مطالبی باشد که معرضیت گمراه نمودن خواننده را از نظر مذهبی داشته باشد. و اللَّه العالم

س 1515

 

اشاره

- خریدوفروش کتب صوفیه و مطالعه آن چه حکمی دارد؟

ج

 

- طبع و نشر و خرید و حفظ و مطالعه کتب صوفیه حرام است و کتابهایشان حکم کتب ضلال را دارد که مطالعه آن فقط برای اهل نظر جهت ابطال باطل آنها جایز است.

احکام امر به معروف و نهی از منکر

جامع الاحکام، ج‌2، ص: 101


 


دسته بندي: کتاب انلاین,احکام اسلامی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد