خورش گوجه سبز![]() ● مواد لازم: ▪ مرغ۳۰۰:گرم، ▪ گوجه سبز: ۲۰ عدد، ▪ جعفری خشك: ۸ قاشق غذاخوری، ▪ نعناع: ۳ قاشق غذاخوری، ▪ پیاز: یك عدد متوسط، ▪ آرد گندم: یك قاشق غذاخوری پر، ▪ آب: ۲ لیوان و روغن به میزان كافی. ● شیوه پخت مقداری روغن را در ظرفی بریزید و پیاز خرد شده را در آن سرخ كنید. سپس مرغ را به همراه نمك و زردچوبه به پیاز بیفزایید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم، سرخ شود. (لازم است تكه های مرغ را قبلاً به صورت كوچك خرد كنید) بعد آرد و نعناع و جعفری خشك و آب را اضافه كنید. گوجه سبز را زمانی در قابلمه بریزید كه احساس كنید خورش شما كمی جا افتاده است زیرا گوجه سبز خیلی زود له می شود. حدود ۱۵ دقیقه زمان لازم است تا رنگ گوجه سبزها كمی تغییر كند. اكنون خورش تان آماده است. منبع : روزنامه جوان
خورش گوجه سبز(متفاوت)![]() یكی از این غذاها دلمه برگ مو است كه در آن آبلیمو با گوجه سبز جایگزین میشود. اما یكی از متداولترین غذاهایی كه از گوجه سبز تهیه میشود، خورش گوجه سبز با نعنا و جعفری است كه خورشی معطر و خوشطعم است. از گوجه سبز در اوایل فصل وقتی هنوز ترش است استفاده كنید. نیازی نیست كه گوجه سبز درشت باشد، بلكه با گوجههای ریز هم میتوانید این خورش را تهیه كنید. پس اگر هنوز خورش گوجه سبز را نوبر نكردهاید، دست به كار شوید و تا گوجهها شیرین و طلایی نشدهاند یك خورش گوجه سبز ترش با نعنا و جعفری بپزید. ● مواد لازم: -۵۰۰ گرم گوشت خورشی - یك كیلو نعنا و جعفری - نیم كیلو گوجه سبز - یك عدد پیاز درشت - ۱۵۰ میلیلیتر روغن مایع ● طرز تهیه: گوشت را خرد كرده و بشویید و پیاز را به صورت خلالی خرد كنید. در یك قابلمه مناسب ۲ قاشق روغن بریزید و داغ كنید. پیاز را در روغن سرخ كنید تا طلایی شود. گوشت را اضافه كنید و تفت دهید. ۳ تا ۴ لیوان آب افزوده، خورش را روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار داده، صبر كنید تا گوشت، خوب نیمپز شود. نعنا و جعفری را با باقیمانده روغن سرخ كنید و پس از نیمپز شدن گوشت به خورش اضافه كنید. دقت كنید اگر نعنا و جعفری را از همان ابتدا به خورش اضافه كنید كمی تلخ میشود. گوجه سبزها را نیز شسته و به خورش اضافه كنید. صبر كنید تا خورش كمكم پختهشود و كاملا جا بیفتد. اگر گوجهها به اندازه كافی ترش نباشند میتوانید یك قاشق سوپخوری آبلیمو به خورش بیفزایید. اگر خورش گوجه سبز را دوست دارید راههایی وجود دارد كه این خورش را در فصول دیگر سال نیز كه گوجه سبز نیست تهیه كنید. یكی از این روشها فریزكردن گوجهسبز و نگهداری از آن به صورت یخزده است. البته در این صورت باید گوجه سبز را دیرتر به خورش اضافه كنید. چون پس از یخزدن زودتر میپزد و ممكن است له شود. روش دیگر برای نگهداری از گوجهسبز برای مدت طولانی قراردادن آن در آبنمك است. گوجهسبزهایی كه به این صورت نگهداری میشوند مقداری نمك جذب میكنند، بنابراین باید نمك كمتری به خورش بزنید و یا مقدار نمك را در آخر طبخ اندازه كنید. منبع : روزنامه همشهری
|
خورش گل کلم با سیر |
