فوج

برگهاي آن پوشيده از كرك و صاف است . گلهاي آن درشت ، برنگ سفيد و يا صورتي و داراي پنج گلبرگ مي باشد . ميوه رسيده زردرنگ ، گرد و يا بشكل گلابي است و در سطح آن پوشيده از كرك بوده و دريا طعمي مطبوع ، شيرين و يا كمي ترش است .
امروز پنجشنبه 10 خرداد 1403
تبليغات تبليغات

به : Quince تركيبات شيميايي خواص داروئي طرز استفاده مضرات...



به              Quince


 

نام علمی     Cydonia

 

 

تركيبات شيميايي خواص داروئي طرز استفاده مضرات


كليات گياه شناسي:

 

به درخت كوچكي است كه پوست ساقه و تنه آن قهو هاي بوده و در اكثر نقاط اروپا ، نواحي مديترانه ، آسيا و آفريقاي شمالي مي رويد .

میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی: Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و تقریباً گس دارد. با این حال وقتی به پخته می‌شود بو و طعمی بسیار خوش دارد.

برای کمپوت مناسب است و بصورت مربا و مارمالاد نیز کاربردی عالی دارد. اگر به دنبال به هستید باید به بازار کشاورزان یا مغازه‌های مخصوص سبزی مراجعه کنید.

به در داخل آمریکا بیشتر از کالیفرنیا می‌آید اما این میوه بصورت جهانی در ایران (0.75 تولید دنیا)، فرانسه، یونان، آرژانتین، نیوزیلند نیز پرورش می‌یابد.

 

درخت به درختی است از تیره گل سرخیان، جزو دسته سیبها که پشت برگهایش کرک دار است .

آنرا در سراب و میانه، هیوا، در رامیان و کتول، شغال، در لاهیجان و دلیجان و رودسر، توچ و در رامسر و شهسوار، سنگه مینامند.

درخت به، در خاکهای خشک و خیلی آهکی خوب نمی‌روید و نیازمند به خاک ژرف است . به سرشار از ویتامین‌های آ و ب، و املاح آهکی و تانن است.

به دارای پروتید، گلوسید، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید 112 کالری انرژی می‌کند. این میوه مقوی معده و متوقف کننده اسهال‌های ساده و خونی است.

در ورم حاد در روده‌ها، خونریزی‌های قاعدگی و بواسیری، اثر بسیار موثری دارد. به ضمن تقویت اعمال دستگاه گوارش، مخاط و سرفه کاملاً مؤثر است. دم کرده برگهای به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.

 

 

به سردرختی

برگهاي آن پوشيده از كرك و صاف است . گلهاي آن درشت ، برنگ سفيد و يا صورتي و داراي پنج گلبرگ مي باشد . ميوه رسيده زردرنگ ، گرد و يا بشكل گلابي است و در سطح آن پوشيده از كرك بوده و دريا طعمي مطبوع ، شيرين و يا كمي ترش است .

 

تركيبات شيميايي:


در 100 گرم ميوه به مواد زير مواد زير وجود است :

 

آب                           83 گرم

 

مواد قندي                  10 گرم

 

مواد نشاسته اي           5 گرم

 

كلسيم                     10 ميلي گرم

 

فسفر                       17 ميلي گرم

 

آهن                       0/8 ميلي گرم

 

پتاسيم                  195 ميلي گرم

 

سديم                    5 ميلي گرم

 

ويتامين آ               40 واحد

 

ويتامين ث            15 ميلي گرم

 

ويتامين ب 1         0/02 ميلي گرم

 

ويتامين ب 2        0/03 ميلي گرم

 

ويتامين ب 3       0/2 ميلي گرم

 

میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی: Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است

 

خواص داروئي ميوه به :


از نظر طب قديم ايران به شيرين كيم گرم و تر و ترش و سرد و خشك است . روغن به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است .

 

1)به تقويت كنده قلب است .

 

2)ادرار آور است.

 

3)نرم كننده سينه است .

 

4)مقوي معده و دستگاه هاضمه است .

 

5)قابض است .

 

6)خونريزي را بند مي آرود .

 

7)به ترش مسهل است .

 

8)به ترش براي تنگي نفس مفيد است .

 

9)به ترش استفراغ را بند مي آورد .

 

10)اسهال هاي ساده و اسهال خوني را درمان مي كند .

 

11)به بهترين و مفيد ترين ميوه براي مسلولين است .

 

12)خونريزي از رحم را متوقف مي كند .

 

13)اثر مفيد روي بواسير دارد .

 

14)براي هضم غذا مفيد است .

 

میوهٔ بـِه یا بهی (نام علمی: Cydonia oblonga) دارای گوشت خشک و کرکی است

 

خواص به دانه:


 

1- لعاب به دانه را روي زخم ها و سوختگي ها بگذاريد تا باعث شفاي سريع آنها شود .

 

2-ضد تب است .

 

3-اسهال خوني و ساده را درمان مي كند .

 

4- براي درمان جراحات گلو موثر است .

 

5-سرفه را برطرف مي كند .

 

6- براي درمان تورم هاي داخلي بدن مفيد است .

 

7-براي التيام ترك پوست دست وبدن ، نوك پستان ، لب و بواسير لعاب به دانه را روي موضع بماليد .

 

8-براي درمان خشكي زبان و دهان مفيد است .

 

9-آفتاب زدگي را با ماليدن لعاب به دانه بر روي پوست درمان كنيد .

 

10-جويدن به دانه براي تقويت نيروي جنسي مفيد است .

 

خواص  دم كرده گل و شكوفه به 

 

1-سردرد را برطرف مي كند.

 

2- مقوي معده است .

 

3-سينه را صاف و تقويت مي كند.

 

4-سرفه كودكان را برطرف مي سازد .

 

5-براي درمان بي خوابي دم كرده گل را با آّب بهار نارنج مخلوط كرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشيد .

 

خواص روغن به:


 

1)براي برطرف كردن زنگ زدن در گوش مفيد است

 

2)سرگيجه را برطرف مي كند

 

3)براي مداواي زخم هاي دهان مفيد است .

 

4)خونريزي ريوي را درمان مي كند .

 

5)اسهال مزمن را برطرف مي كند.

 

6)دوست كبد است و روم كبد را رفع مي كند .

 

7)زخم روده ها را درمان مي كند .

 

خواص برگ وشاخه هاي به


 

1)جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا مي كند .

 

2)زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئيد .

 

3)قابض است .

 

4)ضماد برگ درخت به براي ورم چشم مفيد است .

 

طرز استفاده:


1) شيره به : 50 گرم به را خرد كرده با 50 گرم عسل يا شكر مخلوط كنيد و در يك ليتر آب جوش بريزيد و آنرا روي چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقليل يابد .

 

2) شراب به : 50 رگم به خورد شده را در يك ليتر شراب ريخته و بگذاريد دو هفته بماند و سپس از آن استفاده كنيد .

 

3)جوشانده دانه به : 30 گرم به دانه را در يك ليتر آب جوش ريخته و آنقدر بجوشانيد تا بصورت ژله در آيد .

 

4)جوشانده برگ درخت به : 30گرم برگ درخت به را در يك ليتر آبجوش ريخته و مدت چند دقيقه بجوشانيد .

 

5)دم كرده گل به : 30 گرم گل به را در يك ليتر آبجوش ريخته و بمدت پنج دقيقه بگذاريد تا دم بكشد .

 

6)لوسيون پوست به : ايو لوسيون براي از بين بردن چين و چروكهاي پوست از هر كرم ديگري موثر تر است .

 

7)روغن به : به را تكه تكه كرده و بپزيد سپس آب آنرا بگيريد و با دو برابر وزن آن روغن زيتون مخلوط كرده و آنقدر بجوشانيد تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقي بماند البته قدت كنيد كه روغن نسوزد .

 

مضرات :


خوردن به بصورت خام خوب نيست و مضر مي باشد زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود مي سازد و چون گرم است براي كسانيكه گرم مزاجند خوب نيست .

 

بانک جامع اطلاعات دارویی 

پسته : Pistachio تركيبات شيميايي :خواص داروئي:طرز استفاده:مضرات...



دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد