loading...
فوج
s.m.m بازدید : 275 1395/06/07 نظرات (0)

4 راز که هکرهای شبکه‌های وایرلس نمی‌خواهند شما بدانید!


 

 

اگر بر روی مودم بی‌سیم خود رمز عبور قرار داده‌اید و اطمینان دارید که با این کار آن را ایمن کرده‌اید باید بدانید که در اشتباه هستید.

هکرها می‌خواهند که شما چنین چیزی را باور کنید تا همچنان برای حملات آن‌ها آسیب‌پذیر باقی بمانید. در این مطلب به معرفی 4 نکته‌ خواهیم پرداخت که هکرها امیدوارند شما از آن‌ها بی‌اطلاع باقی بمانید.

چرا که در این صورت امکان نفوذ آن‌ها به شبکه یا رایانه‌‌‌ی شما ناممکن می‌شود.

 هکرهای شبکه‌های وایرلس

1. رمزگذاری WEP برای محافظت از شبکه‌‌ی بی‌سیم شما عملاً بی‌فایده است. رمزگذاری WEP در عرض چند دقیقه و به آسانی قابل کرک شدن است و تنها حس اشتباه امنیت را به کاربر القا می‌کند.

حتی یک هکر تازه‌کار نیز می‌تواند الگوریتم رمزنگاری «محرمانگی معادل سیمی» (Wired Equivalent Privacy) یا به اختصار WEP را در عرض چند دقیقه بشکند.

در نتیجه این موضوع این الگورتیم را به یک مکانیزم دفاعی ناکارآمد تبدیل می‌کند. بسیاری از کاربران هستند از سال‌ها پیش بر روی روتر بی‌سیم خود یک رمز عبور با الگورتیم WEP تنظیم کرده‌اند و اقدامی نیز برای تغییر آن به رمزگذاری WPA2 صورت نداده‌اند.

 

به‌روزرسانی روتر بی‌سیم به روش رمزنگاری WPA2 بسیار ساده است. شما می‌توانید راهنمای روتر بی‌سیم را در سایت سازنده‌ی آن مطالعه نمایید.

 

2. استفاده از قابلیت فیلتر نمودن آدرس MAC جهت جلوگیری از اتصال دستگاه‌‌های ناشناس یک روش غیرموثر بوده که به آسانی قابل شکستن است.

هر دستگاه مبتنی بر IP که امکان اتصال به شبکه‌ی بی‌سیم را دارد، دارای یک کد منحصر به فرد بر روی کارت شبکه‌ی خود است که این کد، آدرس MAC نام دارد.

بسیاری از روترها به شما اجازه‌ی اضافه‌ کردن آدرس‌های MAC به لیست سیاه یا سفید را جهت اتصال به روتر می‌دهند.

بدین صورت که (ترفندستان) روتر ابتدا آدرس MAC دستگاهی که قصد اتصال دارد را با لیست سیاه یا سفید خود چک می‌کند و سپس مجوز اتصال را صادر می‌کند. این موضوع یک مکانیزم امنیتی مناسب به نظر می‌رسد اما مشکل اینجاست که هکرها امکان جعل یک آدرس MAC تقلبی که با نمونه‌ی صحیح آن برابری کند را دارا هستند.

 

تمام چیزی که آن‌ها احتیاج دارند یک ابزار دست‌یابی به بسته‌های تبادل‌شده جهت رصد ترافیک شبکه است تا پی ببرند که کدام آدرس‌های MAC توسط شبکه مورد پذیرش قرار می‌گیرند. پس از پی بردن به این موضوع، می‌توانند یک آدرس MAC جعلی برای کارت شبکه‌‌ی خود قرار دهند و به راحتی به شبکه متصل شوند.

 

3. غیرفعال کردن قابلیت مدیریت از راه دور روتر بی‌سیم، می‌تواند تا حد زیادی موجب جلوگیری از تصاحب شبکه توسط هکر شود.

بسیاری از روترهای بی‌سیم دارای تنظیمی هستند که به شما اجازه‌ی مدیریت روتر از طریق یک اتصال بی‌سیم را می‌دهد.

این موضوع به شما اجازه می‌دهد تا تنظیمات روتر را بدون نیاز به اتصال از طریق یک کابل و به صورت بی‌سیم مدیریت کنید. اما این قابلیت با وجود مفید بودن می‌تواند خطرساز هم باشد. چرا که همان‌طور که شما می‌توانید به طور بی‌سیم به مدیریت روتر دسترسی پیدا کنید، برای هکر نیز چنین بستری آماده می شود.

از طرفی بسیاری از کاربران، نام کاربری و رمز عبور پیش‌فرض کارخانه‌ای روتر را تغییر نمی‌دهند (admin و admin). این موضوع (ترفندستان) اتصال هکر به مدیریت روتر را بیش از پیش آسان می‌کند. در نتیجه ابتدا اطمینان پیدا کنید رمز عبور پیش‌فرض مدیریت تنظیمات روتر را تغییر داده‌اید.

سپس قابلیت اتصال بی‌سیم به مدیریت تنظیمات را غیرفعال کنید. با این کار تنها خودتان و آن هم با اتصال فیزیکی می‌توانید وارد مدیریت تنظیمات روتر شوید.

 

4. در صورت استفاده از شبکه‌های وایرلس عمومی، شما یک هدف آسان برای برای حملات «مرد میانی» و «استراق نشست» خواهید بود.

هکرها می‌توانند با استفاده از ابزارهایی نظیر Firesheep و AirJack حملات مرد میانی (man-in-the-middle) را اجرا کنند.

جایی که آن‌ها خودشان میان تبادل بی‌سیم فرستنده و دریافت‌کننده قرار می‌دهند. به محض این که آن‌ها خودشان را در خط ارتباطی قرار دهند، امکان سرقت رمز عبور حساب‌های کاربری، خواندن ایمیل‌ها، مشاهده‌ی چت‌ها و... برای‌شان مهیا می‌گردد.

آن‌ها حتی با ابزارهایی نظیر SSL Strip امکان به دست آوردن رمز عبور حساب‌های شما در سایت‌ها امن را نیز خواهند داشت. توصیه می‌شود در صورت اتصال به شبکه‌های وایرلس عمومی (نظیر فرودگاه، رستوران و...) از VPN استفاده کنید.

یک VPN امن، یک لایه‌ی امنیتی اضافی برای شما ایجاد می‌کند که شکستن آن بسیار سخت خواهد بود. این موضوع باعث خواهد شد هکر به سراغ یک هدف آسان‌تر برود.


ترفندستان


 

 

***********اطلاعات درباره وای فای**************


 


 

وای-فای (به انگلیسی: Wi-Fi)، نامی تجاری است که توسط «اتحادیه وای فای (Wi-Fi Alliance)» ثبت شده و علامتی است که این اتحادیه به محصولاتی که مورد تأیید این اتحادیه جهت کار در شبکه محلی بی‌سیم تحت استاندارد IEEE۸۰۲٫۱۱ می‌باشد، اعطا می‌کند.


با فناوری اتحادیه «وای فای» ارتباطی با قدرتی بیشتر از بلوتوث ایجاد می‌شود. ارتباط وای-فای بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنت به صورت بی‌سیم تأکید می‌کند و همین امر باعث محبوبیت بسیار زیاد آن شده‌است با استفاده از این تکنولوژی به راحتی در مسافرت، هواپیما و یا هتل می‌توان از طریق رایانهٔ همراه به اینترنت متصل شد. وای-فای که همان استاندارد IEEE۸۰۲٫۱۱ است در مدل‌های ۸۰۲٫۱۱g و ۸۰۲٫۱۱b مورد استفاده قرار می‌گیرد و استاندارد اصلی آن IEEE802.11b است.

در این مدل حداکثر سرعت انتقال اطلاعات ۱۱Mbps است و از فرکانس رادیویی ۲/۴ گیگاهرتز استفاده می‌کند.

برای سرعت بخشیدن به این استاندارد مدل دیگری نیز به نام ۸۰۲٫۱۱n ایجاد شده که سرعت انتقال را حداقل تا ۲۰۰Mbps افزایش می‌دهد. افزایش سرعت در ۸۰۲٫۱۱n به دلیل استفاده از سیستم‌های چند آنتنه (MIMO)، استفاده هم‌زمان از دو محدوده فرکانسی ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز، و برخی تکنیک‌های خاص در دسترسی محیط (Medium Access-MAC) است.

برد وای-فای در حدود ۲۰ متر است. امروزه شخص برای استفاده از این نوع ارتباط بیشتر با موبایل وتبلت‌های خود که دارای این نوع خدمات است استفاده می‌کنند البته اغلب لپ تاب‌های امروزی نیز دارای ان هستند.

کسانی که می‌خواهند این را بر روی پی سی کامپیوتر خود داشته باشند باید ابتدا یک مودم وای فای را تهیه کنند. سپس با استفاده از نوعی مودم دیگر که مانند یک سخت‌افزار بر سیستم او نصب می‌شود و توانایی گرفتن امواج را هم دارا می‌شود. برای فعال سازی مودم خود باید به یکی از سازمان‌هایی که ان خط را در اختیار می‌گذارد برود و هزینه مشخصی را بدهد.

 

تاریخچه نام

شرکت «وای فای» (امروزه مضافاً: اتحادیه وای فای) قصد دارد با این نام به مخفف بسیار معروف و قدیمی «HiFi» (به معنای وفاداری یا شباهت زیاد به اصل) تلویحاً اشاره کند تا در ذهن مصرف کننده مخفف عبارت «Wireless Fidelity» تداعی شود که در حقیقت اشتباه است.

نام اولیه و رسمی این فناوری WLAN (شبکه محلی بی‌سیم) است که مخفف جمله «Wireless Local Area Network» می‌باشد. این نام به مرور زمان و با تبلیغات قوی شرکت وای فای در سطح بازار کمتر استفاده می‌شود. «وای فای» برعکس «های فای» مخفف کلمات یک جمله نیست و برای خود یک لغت مستقل مصنوعی محسوب می‌شود.


امنیت

می‌توان گفت امنیت شبکه بی‌سیم (وای-فای) نسبت به شبکه سیمی پایین‌تر است؛ زیرا:


بعضی افراد با نحوه صحیح پیکربندی وای-فای آشنایی ندارند و از الگوریتم‌های رمزگذاری قدیمی، مانند محرمانگی معادل سیمی(WEP) استفاده می‌کنند. الگوریتم رمزگذاری WEP یکی از ضعیف‌ترین روش‌های رمز گذاری است. این نوع رمز گذاری را نسبت به طول رمز و ترافیک شبکه می‌توان در مدت نسبتاً کوتاهی شکست. برخی از نسخه‌های WPS هم از امنیت خوبی برخوردار نیستند.

در وای-فای شنود اطلاعات نیاز به سخت‌افزار پیچیده‌ای ندارد و از دور امکان‌پذیر است؛ زیرا سیگنال‌های وای-فای در فضا حرکت می‌کنند. یکی از این روش‌های متداول Sniffing است. یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارهای تحت ویندوز برای Sniff شبکه، Cain نام دارد. البته شنود در این روش زمانی اجرا خواهد شد که نفوذگر به شبکه بی‌سیم متصل باشد. روش دیگر نیز ساخت یک نقطهٔ دسترسی بی‌سیم جعلی است.

با استفاده از نرم‌افزار و سخت‌افزارهای مسدود کننده (WIFI jammer)، نفوذگر بدون نیاز به رمز عبور توانایی قطع ارتباط وای-فای را دارد.

 

ویکی پدیا


 


ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 2473
  • کل نظرات : 40
  • افراد آنلاین : 19
  • تعداد اعضا : 22
  • آی پی امروز : 457
  • آی پی دیروز : 250
  • بازدید امروز : 5,222
  • باردید دیروز : 1,878
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 15
  • بازدید هفته : 7,100
  • بازدید ماه : 15,311
  • بازدید سال : 255,187
  • بازدید کلی : 5,868,744