فوج

قوي كردن مصونيت بدن در مقابل امراض
امروز یکشنبه 16 آذر 1399
تبليغات تبليغات

خواص دارچين :Cinnamon


 


دارچين    Cinnamon 


 

 

نام علمی    Cinnamomum zelanicum

 

     

تركيبات شيميايي

 

خواص داروئيطرز استفادهمضرات

 

كليات گياه شناسي:


 

دارچين از قديم الايام در دنيا بكار ميرفته است در مصر حتي قبل از ساختمان اهرام ثلاثه مصر براي درمان

امراض مختلفه مصرف مي شده است .

 

اسم دارچين Cinnamon از كلمه عربي Kinnamon مشتق شده و در كتاب مقدس به آن اشاره شده

است و در مراسم مذهي يهوديان بكار مي رفته است .

 

دارچين پوست درختي است كه تا 10 متر ريشه مي كند برگ اين درخت سبز سير و داراي گلهاي

برنگ سفيد مي باشد . پوست اين درخت را كنده و معمولا پوارد مي كنند و در غذا يا بعنوان چاي

از آن استفاده مي كنند .

 در هند به‌نام ِ «دالجین» و در اندونزی بنام چوب شیرین یا «کایو مانیس» نامیده میشود.

نامگذاری


در هند به‌نام ِ «دالجین» و در اندونزی بنام چوب شیرین یا «کایو مانیس» نامیده میشود. در بسیاری از

زبان‌های اروپائی cinnamon را مشتق از کلمه لاتینی Cannella ومخفف آن Canna ویا Cane بمعنی

عصا میدانند. این کلمه از لغت یونانی kinnámōmon گرفته شده است.

 

تاریخچه:


باتوجه به گستردگی جغرافیائی گونه های مختلف دارچین سابقه پیدایش و نامگذاری آنها نیز متفاوت

است. سابقه مصرف و شناسائی آن به مصر باستان و به حدود دوهزار سال قبل از میلاد برمیگردد. اما

آنچه که در تاریخ به دارچین چینی مشهور شده در حقیقت نوعی از دارچین بنام

Cinnamon Aromaticum یا Cassia است که بومی چین بوده و بصورت درخت ۲۰ ال ۳۰ متری است که

از پوست درخت بعنوان دارچین استفاده میشود.[۴] در قسمت های مختلف تورات نیز به مصرف آن

توسط موسی پیامبر هم بعنوان غذا و هم برای بوی خوش اشاره شده است.درنوشته های هرودوت

نیز از دارچین بعنوان «چاشنی گرانبها» یاد شده‌است. ورود دارچین به اروپا از دو طریق بندر اسکندریه

در مصر و نیز از طریق بازرگانان پرتغالی در قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی بوده‌است.

 

انواع:


Cinnamomum verum یا دارچین‌اصل یا دارچین سیلانی که پوست داخلی آن مصرف دارد و لطیف و

نرم است. C. aromaticum یا دارچین چینی که پوست آن نازک ولی سخت است ولی عطر و طعم آن

تند تر از انواع دیگر است.

C. burmannii یا دارچین اندونزی.

C. loureiroi یا دارچین ویتنامی


کشت و برداشت:

بعد از دوسال که از کاشت درخت گذشت آنرا از نزدیک زمین قطع کرده و در سال آینده شاخه‌هائی را

که از کناره تنه اصلی رشد کرده بریده و پوسته آنرا خارج کرده و بلافاصله خشک میکنند و سپس در

قطعات ریز بریده و فروخته میشود. در مورد نوع دارچین چینی از پوست بیرونی استفاده میشود.

 

ترکیب شیمیائی:

در هر صد گرم پودر دارچین:

 

آب ۱۰ گرم

پروتئین ۴ گرم

چربی ۱٫۲ گرم

قند ۲٫۲ گرم

انرژی ۲۴۷ کیلوکالری

کلسیم ۱ گرم


موارد مصرف:


دارچین در بیشتر کشورها به عنوان ادویه، چاشنی غذا و شیرینی‌ها مصرف می‌شود. در ایران کاربرد

زیادی در قنادی‌ها به صورت عصاره، اسانس و گَرد دارد. گَرد ِ دارچین در تزئین شُله زرد و حلیم به ویژه

غذای نذری استفاده می‌شود.

 

میزان مصرف:


بعضی از محققان مصرف روزانه 2 تا 4 گرم پودر دارچین را توصیه می‌نمایند و بعضی دیگر معتقدند این

مقدار باید بین 1 تا 6 گرم دارچین باشد، با اینحال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین

می‌تواند مسموم کننده باشد. 

 

خواص داروئي:


دارچين رمز جواني است و مصرف روزانه آن انسان را سلامت  جوان نگه مي دارد .

 

دارچين براي زياد شدن و بازيافتن نيروي جنسي نيز بكار مي رود كليه را گرم مي كند و ضعف كمر

و پاها راازبين مي برد و كم خوني را درمان مي كند .

 

دارچين بهترين دارو براي دردهاي عضلاني است و جديدا در آمريكاي شمالي و كانادا كرم هايي

ببازار آمده كه داراي دارچين است و براي رفع درد بكار مي رود .

 

حتما تا بحال متوجه شده ايد كه بعد زا خوردن يك دونات دارچين در همه چيز را زيبا مي بينيد و چقدر

آرام هستيد . اين خاصيت دارچين است زيرا دارچين اثر آرام كنده وشاد كننده دارد و از بسياري از

داروهاي آرام بخش بهتر است . و در حقيقت مي توان گفت دارچين واليوم گياهي است زيرا در

دارچين ماده اي است بنام Cinnamodehyde كه روي حيوانات و انسان اثر آرام بخش دارد .

 

اثر مهم ديگر دارچين پائين آوردن تب مي باشد و حتي امروزه دارچين را بصورت قرص و كپسول

درآورده اندكه بعنوان تب بر بكار مي رود . شما مي توانيد بآساني با نشويدن يك فنجان چاي

دارچين تب را بسرعت پائين بياوريد . دارچين رگها را باز مي كند و اثر خوبي  در گردش خون دارد .

 

دارچين خاصيت عجيب ديگري دارد و آن قوي كردن مصونيت بدن در مقابل امراض است و حتي مي

توان گفت كه اثر پني سيلين و آنتي بيوتيك را به مقدار زيادي درا است . اگر حس كرديد كه ضعيف

شده ايد و ممكن است مريض شويد چاي دارجين را فراموش نكنيد و حتي اگر سرما خورده ايد يا

ضعف شديد داريد چاي دارچين بهترين دارو است .

 

يكي از دانشمندان انگليسي در كتابي كه قرن نهم تاليف نمود ادعا كرد كه دارچين معده را تميز و

آرام و قوي مي كند . بنابراين اگر ناراحتي معده دريد حتما از دارچين استفاده كنيد دارچين با اين همه

خواص طعم بسيار خوبي درد . حتي اگر چاي معمولي مي نوشيد آنرابا يك قطعه پوست دارچين

بهم بزنيد كه طعم آنرا بهتر كند

 

بي دليل نيست كه در گذشته سلماني ها كه در حقيقت دكترهاي طب قديم بودند به مشتريهاي

خود چاي دارچين مي دادند .

 

طرز استفاده:


به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

 

مضرات :

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

خواص بابا آدم :Burdock

بانک اطلاعات دارویی


 


 

دسته بندي: پزشکی سلامت,گیاهان دارویی,
مطالب مرتبط :

ارسال نظر

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد