فوج

طرز تهیه زبان گوساله
امروز دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
تبليغات تبليغات

زبان گوساله

طرز تهیه زبان گوساله

 

طرز تهیه زبان گوساله● مواد لازم برای تهیه این غذا :
▪ زبان گوساله ۲ عدد (هر زبان گوساله ۱ کیلو گرمی برای ۵ نفر مناسب است ) 
▪ سبزی معطر ( ترخان ، نعناع ، جعفری ) 
▪ سیر دو حبه 
▪ سس گوجه فرنگی ۲ پیمانه 
▪ قارچ نیم کیلو 
▪ پوره سیب زمینی و عدس (هر کدام ) ۲ پیمانه 
▪ نمک و فلفل به میزان لازم 
● طرز تهیه :
زبان گوساله تهیه شده را به دقت تمیز کنید 
در ابتدا بهتر است دقت کنید که زبان تهیه شده تازه بوده و هیچگونه بوی نامطبوعی نداشته باشد . 
زبان را به دقت تمیز کنید به این صورت که با کارد روی پوست زبر زبان بکشید و مواد زائد ، رگها و احیاناً غددی که به انتهای زبان چسبیده جدا کنید . 
زبان را در یک قابلمه بزرگ یا دیگ زودپز قرار دهید ( چون زبان دیر می پزد بهتر است در دیگ زودپز پخته شود ). 
دیگ را پر از آب کرده و پس از جوش آمدن آب ، ۲ تا ۳ مرتبه کف حاصل شده روی آب را می گیریم . 
دسته سبزی معطر ، حبه های سیر و یکی دو عدد پیاز خرد شده را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و در دیگ را می بندیم . 
در قابلمه معمولی ، ۵ تا ۶ ساعت زمان لازم است تا زبان بپزداما زبان در دیگ زودپز بعد از ۵/۱ ساعت پخته خواهد شد . 
پس از پخت کامل باید در ظرف نصف لیوان آب موجود باشد . 
در اواخر طبخ ، مقداری نمک و فلفل به زبان اضافه کرده و در صورت تمایل می توانیم ادویه هایی چون زردچوبه ، کاری و کمی دارچین را نیز اضافه می کنیم و به عنوان چاشنی یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، یک قاشق مربا خوری رب انار ترش و ۲ قاشق مربا خوری شکر نیز می افزائیم. 
پس از پخت کامل ، زبان را از دیگ خارج کرده و در دیس می گذاریم همان طور که داغ است پوست آن را گرفته و گوشت زبان را برشهایی به قطر ۲ سانتی متر می دهیم ولی گوشت زبان را تا انتها نمی بریم که تا قطعه های زبان از هم جدا شود و فرم زبان از بین نرود . 
در صورت تمایل سس قارچ را به روش زیر تهیه کرده و استفاده کنید می توانید آنرا بدون سس میل کنید که بازهم لذیذ است . 
● طرز تهیه سس :
قارچها را خرد کرده و باکمی روغن تفت می دهیم . پس از پختن قارچها ، سس گوجه فرنگی و آب زبان را به آن می افزائیم . پس از اینکه سس در اثر جوشیدن غلیظ شد ، آن را بر روی زبان برش داده که در دیس قرار دارد می ریزیم . 
اطراف زبان را با برگهای جعفری ، پوره سیب زمینی و پوره عدس که با استفاده از قیف به صورت شکوفه در آورده ایم تزئین می کنیم واین غذا را با برنج زعفرانی سرو می کنیم . 
● نکات تغذیه ای :
گوشت در صورتی که کاملاً پخته شده باشد یکی از غنی ترین منابع پروتئین است . 
هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو حاوی ۳۰ گرم پروتئین ، ۲۰ گرم چربی ، ۸ میلی گرم کلسیم ، ۲ میلی گرم آهن و ۷ میلی گرم اسید فولیک است . 
پس اگر این غذا را هر چند وقت یک بار برای خانواده تهیه کنید بسیار پرفایده خواهد بود . 
هر زبان گوساله به وزن ۱ کیلو گرم پس از پخت با این مخلفات محتوی ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کیلوکالری است و یک پنجم آن حاوی ۴۰۰ کیلو کالری که با ۱۵ تا ۲۰ قاشق برنج جمعاً ۶۰۰ کیلو کالری انرژی دارد .

دسته بندي: اشپزی اسان,خوراک گوشت و کباب,

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد