خورش قیمه![]() ▪ گوشت گوسفندی نیم كیلوگرم ▪ لپه ۲۰۰ گرم ▪ سیب زمینی ۷۵۰ گرم ▪ پیاز متوسط دو عدد ▪ لیمو عمانی پنج عدد ▪ رب گوجه فرنگی دو قاشق غدا خوری ▪ روغن ۳۵۰ گرم(معادل یك لیوان سر پر) ▪ زرد چوبه یك قاشق مرباخوری سرخالی ▪ زعفران سائیده یك قاشق چایخوری ▪ نمك و فلفل به مقدار مورد نیاز ● طرز تهیه : گوشت را پس از خرد كردن با پیاز خرد شده و نمك و فلفل, به همراه دو قاشق غداخوری روغن تفت دهید. لپه را تمیز كنید و آن را یك تا دو بار بشوئید. لپهشسته شده را به همراه ادویه به گوشت اضافه كنید و سرخ كردن را تا پنج دقیقه ادامه دهید. با این عمل شكل لپه حفظ میشود و بر اثر پختن له نمیگردد. سه لیوان آب به خورش اضافه كنید و بگذارید در حرارت ملایم بپزد. یك ساعت بعد, لیمو عمانی را با سر چنگال یا چاقو سوراخ كنید و با رب گوجه فرنگی به خورش اضافه كنید. هنگامی كه خورش به روغن افتاد, زعفران را اضافه كنید و بگذارید خورش چند جوش دیگر بزند. سیب زمینیها را پوست بگیرید و به صورت خلال به اندازه دوبند انگشت خورد كنید. سیب زمینیها را با باقیمانده روغن سرخ كنید. برای بهتر شدن رنگ سیب زمینی میتوانید از مقدار كمی زردچوبه یا زعفران سائیده استفاده كنید. پس از ریختن خورش در بشقاب, سیب زمینیها را روی آن میریزیم. منبع : میکرو فارس
خورش قیمه(متفاوت)![]() ▪ مغز ران گوساله یا گوسفند ۷۵۰ گرم ▪ لپه ۱۰۰ گرم ▪ پیاز سرخ کرده ۲ قاشق غذاخوری ▪ لیموعمانی ۴ تا ۵ عدد ▪ سیب زمینی ۵ عدد متوسط ▪ رب گوجه فرنگی دو قاشق سوپخوری ▪ روغن به مقدار کافی برای سرخ کردن سیب زمینی ▪ نمک و فلفل به مقدار کافی ● طــــــــرز تهیه پس از شستن گوشت و لپه، گوشت را ریز کرده سپس با پیاز سرخ کرده و لپه را در ظرفی میریزیم و دو سه قاشق روغن به آن اضافه کرده و ظرف را روی آتش میگذاریم و لپه را به این ترتیب کمی سرخ میکنیم. این عمل از وارفتن لپه هنگام طبخ، جلوگیری مینماید. گوشت را داخل ظرف میریزیم و در آنرا میگذاریم تا آب آن کشیده شود، بعد دو لیوان آب میریزیم کمی نمک و فلفل و رب گوجه و لیمو عمانی را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم با یک حرارت ملایم پخته شود و کاملا" جا بیافتد سیب زمینی را خلال کرده و جداگانه آنرا سرخ میکنیم و در حین سرخ کردن کمی نمک میزنیم. خورشت را بعد از آماده شدن در ظرف مناسب کشیده و سیب زمینی ها را روی آن میریزیم. منبع : سایت کامتونت
خورش قیمه(متفاوت)![]() ▪ گوشت خورشی ۵/۰ کیلو ▪ پیاز ۲ عدد ▪ سیب زمینی ۴۰۰ گرم ▪ لپه ۲۰۰ گرم ▪ لیمو عمانی ۵ عدد ▪ رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری ▪ نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم ▪ روغن به مقدار لازم ● طرز تهیه : پیاز را ریز خرد کنید و با مقداری روغن در قابلمه یا زودپز تفت دهید. لپه را بشویید. گوشت را قطعه قطعه خرد کنید و با پیاز و لپه شسته شده تفت دهید. در موقع تفت دادن به مقدار کافی فلفل و زردچوبه هم به مواد اضافه کنید. همین که رنگ گوشت عوض شد، مقداری آب روی آن بریزید و بگذاریید با شعله ملایم بپزد. بعد از یک ساعت، لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنید. سپس حرارت شعله را کم کنید تا خورش به آرامی بپزد و جا بیفتد. در انتهای پخت خورش ، نمک و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. وقتی خورش به روغن افتاد و مواد خورش کاملاً پخت، شعله را خاموش کنید. سیب زمینی ها را پوست بکنید و خلال کنید و با روغن داغ در ماهیتابه سرخ کنید. بعد از اینکه خورش را در ظرف کشیدید، سیب زمینی های سرخ شده را روی آن بریزید ( یا می توانید قبل از ریختن خورش در ظرف ، سیب زمینی ها را در آن بریزید و هم بزنید ). در صورت تمایل می توانید مقدار خیلی کم هم دارچین روی ظرف خورش بریزید که البته بستگی به ذائقه شما دارد. همچنین می توانید برای تزئین خورش در میهمانی ها ، مقداری از سیب زمینی را مطابق تصویر بالا به صورت گل ببرید و سرخ کنید. منبع : بیرتک
خورش قیمه(متفاوت)![]() ▪ گوشت مغز ران گوسفند یا گوساله بدون استخوان ۷۵۰ گرم ▪ لپه یک استکان ۱۰۰ گرم ▪ پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری ▪ لیمو عمانی ۴ تا ۵ عدد ▪ سیب زمینی برای سرخ کردن ۷۵۰ گرم ▪ نمک و فلفل سیاه بفدر کافی ▪ زردچوبه و دارچین ا قاشق مربا خوری ▪ روغن برای سرخ کردن سیب زمینی ▪ سیر ۲یا ۳ پره در صورت دلخواه ● طرز تهیه: گوشت را به تکه های کوچک خرد می کنیم بعد لپه را بدقت تمیز می نماییم و می شوییم سپس پیاز سرخ کرده را با دو سه قاشق روغن و لپه در ظرفی می ریزیم و ظرف را روی آتش می گذاریم تا لپه با پیاز کمی سرخ شود این عمل از له شدن لپه بعد از پختن جلوگیری می کند آنگاه گوشت را می شوییم و داخل پیاز و لپه می ریزیم و در ظرف را می گذاریم و حرارت را ملا یم میکنیم تا آب گوشت کشیده شود بعد دو لیوان آب داخل گوشت می ریزیم و لیمو عمان را می شوییم و به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم گوشت آهسته بجوشد و بپزد کمی نمک و ادویه و رب گوجه فرنگی به گوشت می زنیم و می گذاریم خورش کامل جا بیافتد . بعد سیب زمینی را بصورت خلال نازک یا چهار گوش خرد می کنیم و آنرا می شوییم و کمی نمک می زنیم و در روغن فراوان و داغ سرخ می کنیم . ممکن است سیب زمینی را با خورش یکی دو جوش بدهیم ویا خورش را در ظرف بکشیم سپس سیب زمینی را روی آن بریزیم. منبع : آشپزباشی
|
