خورش قیمه کدو![]() ▪ گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم (قطعات ۲ سانتی) ؛ ▪ پیاز بزرگ: ۱ عدد؛ ▪ لپه: ۱ استکان (از قبل خیس شده)؛ ▪ کدو سبز: ۱ کیلو؛ ▪ رب: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری؛ ▪ نمک، گرد لیمو و فلفل سیاه: به میزان لازم؛ ▪ زرد چوبه: به میزان کافی؛ ▪ زعفران و روغن: به مقدار کافی. ● طرز تهیه: پیاز را رنگینی خرد کرده و سرخ می کنیم. سپس گوشت را اضافه کرده و به همراه پیاز تفت می دهیم. لپه را که از قبل خیس کردیم به همراه گوشت کمی تفت می دهیم تا بوی خامی لپه از بین برود. در این مرحله زردچوبه و رب را اضافه می کنیم. لازم است که رب را تفت دهیم چون باعث لعاب دار شدن خورش می شود. ۳ تا ۴ لیوان آب روی آن ریخته و به محض این که جوش آمد حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم با حرارت ملایم خوب بپزد. کدو را از قبل شسته و از وسط دو نیم کرده یا حلقه حلقه برش می دهیم و داخل روغن کمی سرخ می کنیم. ۲۰ دقیقه قبل از این که ظرف را از روی حرارت بر داریم کدوهای سرخ شده را روی خورش چیده و زعفران آب کرده، گرد لیمو یا آب لیمو، فلفل سیاه و نمک را اضافه می کنیم و می گذاریم تا خورش آماده شود. ▪ نکته: برای شفاف شدن خورش و سلامت گوشت بهتر است گوشت خرد شده را در ظرفی ریخته و روی آن آب سرد بریزیم و روی حرارت قرار دهیم. به محض این که جوش آمد، کف و خونابۀ گوشت را بیرون ریخته و روی آن آب گرفته و سپس با پیاز سرخ کنیم. منبع : خانواده ما
|
عصاره گوشت |
