خورش به![]() باتوجه به اینکه در پخت این خورش به و آلو مورد استفاده قرار گرفته و به این ترکیب شکر نیز اضافه میشود، در زمره خورشهای شیرین به حساب آمده و درنتیجه، طرفداران خاص خود را دارد. ● مواد لازم: ▪ گوشت خورش، ۳۵۰ گرم ▪ به، ۲ عدد متوسط ▪ آلو بخارا، ۱۰۰ گرم ▪ پیاز، یک عدد متوسط ▪ شکر، یک قاشق سوپخوری ▪ رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری ▪ زعفران ساییده شده، یک قاشق چایخوری ▪ زردچوبه، یک قاشق چایخوری ● طرز تهیه: ۱) ابتدا بهها را شسته و پس از پوستگرفتن، به صورت هلالی برش بزنید؛ سپس داخل تابهای مقداری روغن بریزید و بهها را داخل آن سرخ کنید. پس از اینکه برشهای به تغییررنگ پیدا کرده و نرم شدند، شعله اجاقگاز را خاموش کنید و تابه را کناری بگذارید. ▪ نکته: شما میتوانید به جای پوستکندن بهها، آنها را با پوست برش داده و به همان صورت تفت دهید. ۲ ) آلو بخاراها را شسته، سپس داخل کاسه کوچکی حاوی آب به مدت حدود ۲ ساعت خیس کنید. نکته: باتوجه به اینکه آلو نقش طعمدهنده به غذا را برعهده دارد، میزان آن را بسته به ذائقهتان میتوانید کمتر یا زیادتر کنید. ۳ ) پیاز را هم پوست کنده و پس از شستن به صورت خلالی خرد کنید. سپس در قابلمهای که برای پخت خورش آماده کرده بودید، مقداری روغن بریزید و روی حرارت اجاقگاز قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خردشده را داخل آن بریزید و بگذارید تفت داده شود. حین سرخشدن، زردچوبه را هم به پیاز اضافه کنید. در این فاصله زمانی، گوشت را بشویید و به اندازه مناسب برای خورش خرد کنید؛ سپس داخل سبدی بریزید تا آب حاصل از شست و شوی آن خارج شود. حالا در مراحل پایانی سرخشدن پیازها، گوشت خردشده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تکههای گوشت نیز در روغن تفت داده شود. پس از آن، پودر زعفران را افزوده و با گوشت و پیاز مخلوط کنید. ۴ ) در قابلمه حاوی گوشت و پیازداغ، مقداری آب جوشیده بریزید. در آن را بگذارید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا گوشت بپزد. پیش از کاملشدن پخت گوشت یا پس از گذشت حدود یک ساعت، آلو بخارای خیسشده را به آن اضافه کنید و به حرارتدادن ادامه دهید تا گوشت به طور کامل بپزد. ▪ نکته: شما میتوانید آلوها را در ظرف دیگری به صورت جداگانه بپزید و سپس به گوشت اضافه کنید ولی پختن گوشت به همراه آلو باعث بیشتر طعمدارشدن گوشت و در نتیجه خورش میشود. ۵ ) پس از آنکه از پخت گوشت به همراه آلو مطمئن شدید، بههای سرخشده را به همراه شکر به مواد اضافه کنید. ▪ نکته: مقدار شکر نیز بستگی به ذائقه شما دارد. اگر بههای خریداریشده برای خورش ترشمزه هستند، مقدار شکر را اضافه کنید. ۶ ) در مرحله پایانی ابتدا رب را در تابه کوچکی به صورت جداگانه در کمی روغن تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود و سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. میزان حرارت شعله را کم کنید و بگذارید خورش به مدت یکربع دیگر نیز به جوشزدن ادامه دهد. حالا دیگر خورش آماده است. ▪ نکته: اگر آب باقیمانده برای خورش کافی نبود، مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید و بگذارید یکی دو دقیقه بجوشد. ● روشی سریع برای پخت خورش درصورتی که وقت شما تنگ است، میتوانید به جای انجام مراحل فوق از روش زیر استفاده کنید: پیاز و زردچوبه را در روغن داخل دیگ زودپز سرخ کرده و سپس گوشت را به این مخلوط اضافه کنید. پس از تفتدادن گوشت و اضافهکردن زعفران و مقداری آب، در دیگ زودپز را ببندید و بگذارید گوشت بپزد. در این فاصله بهها را نیز تفت دهید. پس از پخت گوشت، بقیه مواد – یعنی آلو، به سرخ شده، شکر و رب – را به طور همزمان اضافه کنید و دوباره به مدت نیمساعت روی شعله اجاقگاز قرار دهید. پس از گذشت این مدت، خورش آماده خواهد شد. خورش به(نوعی دیگر)![]() اكنون فصل آمدن «به» به بازار است. كدبانوی منزل با مصرف وقت یك ساعته می تواند خورش خوش عطر «به» را برای شام امشب و یا ناهار فردا تدارك ببیند. ● مواد لازم: ▪ گوشت: ۳۰۰ گرم ▪ به: ۲ عدد بزرگ، ▪ پیاز سرخ كرده: ۲ قاشق غذاخوری ▪ روغن: ۱۰۰ گرم ▪ آبلیمو: نصف استكان ▪ شكر: یك قاشق مرباخوری ▪ زعفران ساییده یا ▪ رب گوجه فرنگی: نصف قاشق غذاخوری ▪ نمك و فلفل: به مقدار دلخواه و كافی و استاندارد! ● شیوه پخت: گوشت تكه تكه شده را با پیاز سرخ كرده و ۳ لیوان آب می گذاریم با حرارت بپزد. آن گاه پوست به را گرفته و چهار قاچ می كنیم و تخم های آن را جدا كرده و پره پره می كنیم. به ها را كمی سرخ می كنیم و داخل گوشت می ریزیم. اكنون نوبت افزودن شكر و آبلیمو و زعفران و نمك و فلفل رسیده است. حال حرارت را كمتر می كنیم و اجازه می دهیم تا خورش به جا بیفتد. این غذا اصلیتش ایرانی است. ما ایرانیان خورش را قاتق نان و پلو می كنیم. شما هم دست به كار شوید و در همین مدت یك ساعته، برنج را دم بیندازید! خورش به()![]() ▪ به= ۴ عدد ▪ لپه=۵/۱ پیمانه ▪ گوشت خورشتی= ۲۵۰ گرم(به میزان دلخواه) ▪ لیمو عمانی یا آلو خورشتی ▪ پیاز= دو عدد ▪ رب/نمک،فلفل،زردچوبه ● طرزتهیه: بهتر است از یک روز قبل لپه رابخیسانیم. ابتدا پیاز ها را نگینی خرد کرده و تفت می دهیم ،بعد از اینکه کمی طلایی شد گوشت را نیز اضافه کرده و زردچوبه را هم اضافه کرده گوشت را هم تقت می دهیم.(برای طعم مطبوع تر غذا)در ظرفی جدالپه را تفت می دهیم حدود ۱۰دقیقه سپس رب را اضافه کرده و مجدد تفت می دهیم،کمی زردچوبه هم اضافه می کنیم و در نهایت مواد فوق را به مواد گوشتی اضافه می کنیم و به را نیز مربعی خرد کرده و اضافه می کنیم .در نهایت به خورش آب (گرم)اضافه کرده و صبر می کنیم تا خوب بپزد.پس از پخته شدن گوشت، نمک و لیمو یا آلو خورشتی را اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا طعم آنها وارد خورش گردد، حدود ۴۵ دقیقه.و حالا خورش خوشمزه شما آماده است.نوش جان خورش به● مواد لازم:
▪ به(درشت) ۲ عدد، ▪ کره ۳ قاشق سوپخوری ▪ روغن ۴ قاشق سوپخوری ▪ گوشت قطعه قطعه شده نیم کیلو ▪ پیاز خرد کرده درشت ۱ عدد ▪ نمک ۱ قاشق چایخوری ▪ لپه نیم فنجان ▪ فلفل نیم قاشق چایخوری ▪ دارچین نیم قاشق چایخوری ▪ جوز هندی نیم قاشق چایخوری ▪ آب ۲ فنجان ▪ آب لیموترش ۳ قاشق سوپخوری ▪ شکر ۲ قاشق چایخوری ● طرز تهیه: پوست به را کنده آن را قطعه قطعه کنید و در کره قدری سرخ کنید . روغن را در یک قابلمه گرم کرده ، گوشت و پیاز و ادویه را در آن ریخته روی آتش ملایم بپزید. وقتی که قهوه ای رنگ شد ، آب لیمو ترش و شکر را به گوشت افزوده مدت ۳۰ دقیقه روی آتش ملایم بپزید. ۲۵ دقیقه قبل از سرو کردن ، لپه را به آن افزوده به پختن ادامه دهید. پانزده دقیقه قبل از سرو کردن ،به ، سرخ شده را به مخلوط گوشت افزوده مدت ۱۵ دقیقه دیگر بپزید. منبع : سایت کامتونت
|
