خورش کدو حلوایی![]() خورش کدوحلوایی نیز یکی از این غذاهای فصلی و خوشمزه است که در آن، کدوحلوایی ماده اصلی بوده و به همراه آلو، مزهدار میشود. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند و از خوردن آن در جمع خانوادگی، بسیار لذت میبرند. ● مواد لازم: ▪ گوشت خورشی، ۳۰۰ گرم ▪ کدو حلوایی، یک کیلوگرم ▪ پیاز متوسط، ۲ عدد ▪ آلو بخارا، ۱۰۰ گرم ▪ پودر زعفران محلول در آب، یک قاشق سوپخوری ▪ روغن مایع، مقداری برای سرخ کردن ▪ رب گوجهفرنگی، یک قاشق سوپخوری ▪ دارچین، یک قاشق چایخوری سرپر ▪ نمک و فلفل به میزان لازم ● طرز تهیه: ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن، به صورت هلالهای کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود. حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید. گوشت را نیز شسته و در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. پس از آن، پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. سپس داخل قابلمهای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید. در حین سرخشدن پیاز، تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید. حالا برای پختن گوشت، ۲ پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد. ▪ نکته: برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود، زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید. در فاصله پخت گوشت، آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید سپس آنها را داخل سبدی آبکشی کنید. در مراحل پایانی پخت گوشت، آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده و همچنان به مدت ۲ ساعت دیگر روی حرارت بگذارید. ▪ نکته: رب را پیش از اضافهکردن به گوشت، کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند. با توجه به اینکه کدو – بهخصوص درصورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد – به سرعت پخته و له میشود، پس از اضافهکردن کدو، خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید. برای این منظور، باتوجه به اندازه تکههای کدو، یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است. در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید. نکته ۱) درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، ۲ قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید. نکته ۲) افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند، میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری شکر به خورش، طعم آن را شیرینتر کنند. منبع : همشهری آنلاین
خورش کدوحلوایی(نوعی دیگر)![]() ▪ گوشت: نیمکیلو ▪ کدو حلوایی: یک کیلو ▪ قلم گوسفندی: دو عدد ▪ پیاز سرخشده: سه قاشق سوپخوری ▪ رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری ▪ روغن برای سرخ کردن به میزان لازم ▪ غوره ۳۰۰ گرم ▪ آبغوره یک استکان کوچک ▪ نمک، فلفل، ادویه به میزان لازم ● طرز تهیه: ابتدا گوشتها را تکهتکه برش میزنیم و سرخ میکنیم. بعد از سرخ شدن به همراه پیاز سرخشده میگذاریم با آب خوب بپزد ولی له نشود. کدوها را به اشکال دلخواه میبریم و با روغن سرخ میکنیم. کدوها و گوشتها را در قابلمهای میریزیم، دنبالههای غورهغوره را گرفته و کمی سرخ میکنیم و همراه با رب، نمک، فلفل و ادویه به خورش اضافه کرده و میگذاریم بجوشد و بپزد. چون کدوها خیلی سریع پخته میشوند مواظب باشید که له نشوند. آب، برای پختن یک لیوان کافی است. حدود پنج دقیقه صبر میکنیم تا آب آن تمام شود و خورش به روغن بنشیند.این خورش را میتوان با گوشت سایر طیور تهیه کرد. ارزش غذایی این خورش را در صفحه ۱۳ بخوانید. منبع : روزنامه تهران امروز
|
خورش کدو بادنجان |
