خورش کنگر![]() ▪ در ابتدا باید بگوییم كه كنگرها را تا جایی كه امكان دارد، خیلی ریز نكنید و از سرخ كردن آنها بپرهیزید. زیرا هر یك از این موارد موجب كاهش ارزش تغذیهای این ماده غذایی میشود. در صورتی كه خواستید كنگرهای فریز شده را سرخ كنید بدون آنكه ادویهای به آن اضافه كنید به همان شكل یخ زده در روغن بریزید و آنها را كمیتفت دهید. این كار نیز موجب میشود تا جذب روغن به وسیله مواد غذایی در حین سرخ كردن كاهش پیدا كند. به علاوه، به هیچ عنوان در ظرفی را كه در آن غذا سرخ میكنید، نبندید. زیرا این كار موجب میشود كه روغن سریعتر تخریب و تركیباتی كه برای بدن مضر شناخته شدهاند، زودتر تولید شوند. ▪ برای تهیه این غذا تا جایی كه امكان دارد، از گوشت قرمز استفاده نكنید و به جای آن گوشت مرغ به كار ببرید. ▪ در صورتی كه خواستید از رب در تهیه این خورشت استفاده كنید، به جای رب از گوجهفرنگیهای تازه كمك بگیرید. ▪ خورشتتان را در زودپز بپزید و آن را به مدت طولانی در یك قابلمه معمولی روی حرارت قرار ندهید. ▪ برخی از خانوادهها این خورشت را با سبزیهای معطر تهیه میكنند و رنگ خورشت سبز است. توصیه ما به شما آن است كه تا جایی كه میتوانید از سبزیهای تازه و یا سرخ نشده در تهیه این خورشت استفاده كنید. ▪ سعی كنید برای تهیه این غذا از روغن زیتون و برای سرخ كردن مواد غذایی كه در تهیه آن استفاده میشود، از روغنهای مایعی كه نقطه دود بالایی دارند استفاده كنید. ▪ این خورشت را به همراه برنج میل میكنند و توصیه ما به شما این است (البته اگر اضافه وزن دارید) از برنجهای رژیمیاستفاده كنید.) به علاوه از آبكش كردن آنها پرهیز كرده و به شكل كته میل كنید. ▪ برای تكمیلتر شدن وعده غذاییتان بهتر است به عنوان نوشیدنی از دوغ بدون گاز و به عنوان چاشنی از ماست استفاده كنید. خورش کنگر● مواد لازم:
▪ کنگر یک کیلو ▪ گوشت ران یا ماهیچه گوسفند یک کیلو ▪ نعنا و جعفری نیم کیلو ▪ پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذاخوری ▪ آب نارنج یا آبلیمو یک استکان ▪ زعفران ساییده یک دوم قاشق غذاخوری ▪ نمک و فلفل به قدر کافی ● طرز تهیه: گوشت را چند تکه کرده، می شوییم، با کمی روغن تفت می دهیم و با ۳ لیوان آب و پیاز سرخ شده و کمی نمک می گذاریم تا بپزد. تیغهای کنگر را پس از پاک کردن با قیچی برمی داریم و به اندازه ۲ بند انگشت خرد می کنیم. بعد آن را با ۳ قاشق غذاخوری روغن کمی تفت داده و نعنا و جعفری خرد شده را به آن اضافه می کنیم، تا با کنگر کمی سرخ شود. زعفران حل شده ، نمک و فلفل را به گوشت اضافه می کنیم تا بپزد و جا بیفتد. بعد ترشی آن را به اندازه دلخواه میزان کرده، قابلمه را از روی حرارت برداشته و در ظرف می کشیم. |
خورش کرفس |
