ته چین گوشت
برنج : ۱۰۰۰ گرم
گوشت گوسفند : ۲۰۰۰ گرم
ماست ساده کم چرب : ۱۰۰۰ گرم
زعفران : ۲ گرم
روغن : ۲۵۰ قاشق مربا خوری
تخم مرغ : ۶ عدد
نمک : قدری
گوشت را میپریم بهطوری که بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد.استخوانهای گوشت را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بههم میزنیم نصف از زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست میریزیم و بههم میزنیم و گوشت را در ماست میخوابانیم (بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم) پلو را آبکش میکنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت در ان خواباندهایم در آن میریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه میریزیم و مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف میکنیم مقداری گوشت روی برنج میچینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را میپوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار میدهیم که به هم بچسبد آب گوشت را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط میکنیم این مایه را روی سطح برنج میدهیم در ظرف را میبندیم و ظرف را در فر یا روی آتش قرار میدهیم به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت میگذاریم دم بکشد (حرارت فر ۳۵۰ درجه فارنهایت) توضیح اینکه هر قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانیتر باشد ته دیگ، ته چین کلفتتر میشود و موقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین میدهیم ته چین را در صورتیکه در ظرف نسوز آماده کردیم ممکن است بهطور قالبی در دیس برگردانیم و در صورتی که در دیگ مسی تهیه نمودیم دیگ را از روی آتش بر میداریم و در ظرف آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود و موقع کشیدن بهطوری که گوشت و برنج از هم جدا نشود تکه تکه با کفگیر در دیس میکشیم و دقت میکنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت و برنج از دیگ جدا شود و این ته دیگ را روی دیس پلو میچینیم.
ممکن است ته چین را در تابه مسی متناسب با مقدار مواد تهیه کرد در این صورت قطر برنج کمتر و ته دیگ آن بیشتر میشود. و ممکن است دو کیلو ماست کیسهای را در دستمالی بریزیم آب آن که گرفته شد و در حدود یک کیلو گردید مصرف کنیم.
گوشت گوسفند : ۲۰۰۰ گرم
ماست ساده کم چرب : ۱۰۰۰ گرم
زعفران : ۲ گرم
روغن : ۲۵۰ قاشق مربا خوری
تخم مرغ : ۶ عدد
نمک : قدری
گوشت را میپریم بهطوری که بعد از پختن یک استکان آب داشته باشد.استخوانهای گوشت را میگیریم زعفران را در کمی آب جوش حل میکنیم ماست را بههم میزنیم نصف از زعفران سائیده حل شده در آبجوش را با کمی نمک و فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ داخل ماست میریزیم و بههم میزنیم و گوشت را در ماست میخوابانیم (بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم) پلو را آبکش میکنیم ته یک ظرف نسوز یا دیگ را دو سه عدد زرده تخم مرغ نصف از روغن و یکی دو ملاقه از ماستی که گوشت در ان خواباندهایم در آن میریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه میریزیم و مایه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف میکنیم مقداری گوشت روی برنج میچینیم و مقداری برنج روی آن میریزیم و بقیه گوشت را روی برنج چیده و با بقیه برنج روی گوشت را میپوشانیم و با قاشق برنج را کمی فشار میدهیم که به هم بچسبد آب گوشت را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپخوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط میکنیم این مایه را روی سطح برنج میدهیم در ظرف را میبندیم و ظرف را در فر یا روی آتش قرار میدهیم به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت میگذاریم دم بکشد (حرارت فر ۳۵۰ درجه فارنهایت) توضیح اینکه هر قدر حرارت ملایم و مدت طبخ طولانیتر باشد ته دیگ، ته چین کلفتتر میشود و موقع کشیدن کمی روغن داغ کرده روی ته چین میدهیم ته چین را در صورتیکه در ظرف نسوز آماده کردیم ممکن است بهطور قالبی در دیس برگردانیم و در صورتی که در دیگ مسی تهیه نمودیم دیگ را از روی آتش بر میداریم و در ظرف آب سردی قرار میدهیم تا کمی سرد شود و موقع کشیدن بهطوری که گوشت و برنج از هم جدا نشود تکه تکه با کفگیر در دیس میکشیم و دقت میکنیم ته دیگ آن با مقداری گوشت و برنج از دیگ جدا شود و این ته دیگ را روی دیس پلو میچینیم.
ممکن است ته چین را در تابه مسی متناسب با مقدار مواد تهیه کرد در این صورت قطر برنج کمتر و ته دیگ آن بیشتر میشود. و ممکن است دو کیلو ماست کیسهای را در دستمالی بریزیم آب آن که گرفته شد و در حدود یک کیلو گردید مصرف کنیم.