خورش فسنجان![]() بعضی خانوادهها به جای شكر، آبلیمو و رب انار ترش به این خورش اضافه میكنند. در عوض برخی دیگر علاوه بر رب انار، كمی هم شكر استفاده میكنند. برخی گوشت قرمز در این خورش به كار میبرند و برخی دیگر مرغ را ترجیح میدهند. برای تهیه این خورش نیز نكاتی وجود دارد و میتوان در آن بسته به كالری مورد نیاز بدن یا وزن تغییراتی ایجاد كرد تا خوردن آن در نهایت، موجب شرمندگی نشود. ▪ همانطور كه گفتیم گردو جزو اصلی این خورش است البته به دلیل چربی فراوان آن، دارای كالری زیادی است و میتواند برای افرادی كه اضافه وزن دارند مشكلساز شود. برای آنكه چربی گردو كمتر از آن خارج شود، آن را كاملا چرخ نكنید و به مدت طولانی روی حرارت قرار ندهید، زیرا حرارت دیدن طولانی مدت موجب خروج چربی اضافهتر میشود. هر قاشق از این روغنها برابر است با حداقل ۵۰ كالری انرژی اضافی. اشتباه نكنید، این روغن به دلیل منشا گیاهی داشتن، یكی از بیضررترین روغنهاست و نه تنها كلسترول ندارد بلكه مصرف آن در حد متعادل به كنترل چربی خون نیز كمك میكند اما با تمامی این موارد، یك منبع كالری بالاست كه میتواند چاقی ایجاد كند. پس هنگام خوردن این خورش حد اعتدال را رعایت كنید. ▪ در صورتی كه اضافه وزن دارید، از شكر و گردو كمتر استفاده كنید و به جای آن رب انار خورش را بیشتر كنید. ▪ به جای گوشت قرمز از مرغ استفاده كنید و برای كم كردن كالری اضافی مرغتان را آبپز كنید و بیشتر از سینه مرغ بدون پوست استفاده كنید. ▪ به دلیل كالری نسبتا بالایی كه در این غذا وجود دارد اگر اضافه وزن دارید این خورش را با نان سبوسدار میل كنید و اگر لاغر هستید با برنج. ▪ باز هم تكرار میكنیم، به جای نمك و شكر از انواع ادویه و چاشنی برای مزهدار كردن غذایتان استفاده كنید تا هم غذایتان خوشمزهتر شود و هم از اثرات سوء عادت به مصرف نمك و شكر در امان بمانید. ▪ در كنار این غذا از سبزی خوردن یا سالاد سبزیجات به همراه یك لیوان دوغ استفاده كنید تا وعده غذایی شما از نظر داشتن تمامی گروههای غذایی كامل شود. منبع : روزنامه سلامت
خورش فسنجان(....)![]() ▪ پیاز سرخ کرده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری ▪ فلفل ۲/۱ قاشق چایخوری ▪ زرد چوبه ۲/۱ قاشق چایخوری ▪ روغن یا کره ۲ قاشق ▪ گوشت نیم کیلو یا یک اردک یا یک مرغ ▪ آرد ۱ قاشق ▪ مغز گردو چرخ کرده نیم کیلو ▪ آب جوش ۳/۱ پیمانه ▪ آب انار ۳ تا ۴ لیوان ▪ نمک ▪ آبلیمو (در صورت دلخواه) ● طرز تهیه: مرغ را با پیاز و ۳ تا ۴ لیوان آب و گردوی چرخ کرده کمی نمک و فلفل در ظرف مناسبی می ریزیم روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش اهسته بجوشد وآب انار یا رب انار را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش کامل به روغن بیافتد در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می کنیم . خورش باید بعد از آماده شدن کامل به روغن بیافتد و آب نداشته باشد . و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج می کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می دهیم . توضیح آنکه معمولی چاشنی فسنجان آب انار یا رب انار است ولی ممکن است بجای آنها کمی آبلیمو و شکر و زعفران ساییده مصرف کرد در خورش فسنجان آلو نیز میتوان ریخت . و خورش فسنجان را با مرغابی نیز می توان تهیه نمود. در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولا نی تر بجوشد تا بروغن بیافتد. این خورش با برنج مصرف می شود. منبع : آشپزباشی
|
