فوج

این خورش را می توان بدون خلال نیز تهیه کرد و به جای مرغ از گوشت استفاده کرد که در این صورت نیم کیلو گوشت بدون استخوان کافی است.در صورت تمایل یک تا دو قاشق سوپ خوری زرشک سرخ کرده را می توان به خورش ماست اضافه کرد.
امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
تبليغات تبليغات

خورش ماست


 


خورش ماست


 


مواد لازم: 
گوشت با استخوان: حدود ۱۲۵۰ گرم 
ماست: ۷ كیلوگرم 
شكر: ۱/۵ تا ۲ لیوان 
زعفران سائیده شده: ۱ قاشق مرباخوری 
گلاب: یك دوم استكان 
تخم مرغ: ۶ عدد 
● دستور تهیه: 
گوشت را همراه بایك عدد پیاز و آب می پزیم تا خوب پخته شود و تنها یك استكان آب داشته باشد، سپس آن را از استخوان جدا كرده و خوب می كوبیم، البته گوشت را باید در ظرفی بزرگ قرار داده و با گوشت كوب آن را خوب نرم كرد. در حین كوبیدن آب باقی مانده را به آن اضافه می كنیم تاگوشت سفید شود، تخم مرغها را دانه دانه شكسته می كوبیم، در ضمن كوبیدن اگر رگ در گوشت بود از آن جدا كرده ماست را كه قبلا" كیسه انداخته تا حدود ۲/۵ كیلوگرم شود، ملاقه ملاقه اضافه می كنیم و به كوبیدن ادامه می دهیم تا ماست تمام شود، ظرف را روی حرارت ملایم قرار داده و شكر و گلاب را به آن اضافه می كنیم و آن را هم می زنیم تا مایه كم كم رقیق شود و جوش بخورد و به آن زعفران را كه در آب جوش حل كرده ایم، اضافه می كنیم و شعله را خاموش می كنیم تا رنگ دلخواه به دست آید، در ظرف را می كشیم و رویش را با زرشك و خلال پسته تزئین می نماییم، پس از این كه خورش ولرم شد، دو مرتبه سفت می شود، معمولا" خورش ماست را سرد میل می نمایند.

منبع : سایت تخصص بانوان یزد

خورش ماست(متفاوت)


خورش ماست● مواد لازم:
▪ مرغ یک عدد (حدود ۱۲۵۰ گرم)، 
▪ ماست چکیده یک کیلو، 
▪ زعفران به مقدار لازم،
▪ خلال نارنج یا پرتقال یک لیوان،
▪ پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق،
▪ نمک و فلفل به میزان لازم.
● طرز تهیه 
مرغ تمیز و پاک کرده را با پیاز سرخ کرده و با کمی نمک و یک یا دو لیوان آب در ظرفی می ریزیم و می گذاریم تا کاملا بپزد، البته بعد از پخته شدن باید کمی آب داشته باشد، سپس زعفران ساییده و کمی نمک و فلفل و خلال نارنج یا پرتقال (را که تلخی آن گرفته شده) به آن اضافه می کنیم چند جوش که زد مرغ را از داخل ظرف بیرون می آوریم و قطعه قطعه یا کامل در دیس می گذاریم و حرارت خورش را ملایم می کنیم ماست را خوب به هم می زنیم تا کاملا صاف شود و داخل خورش می ریزیم و مخلوط می کنیم و بلافاصله در داخل دیس روی مرغ می ریزیم.نکته مهم در تهیه خورش ماست آن است که پس از ریختن ماست، خورش نباید بجوشد و کافی است فقط با ماست گرم شود.این خورش را می توان بدون خلال نیز تهیه کرد و به جای مرغ از گوشت استفاده کرد که در این صورت نیم کیلو گوشت بدون استخوان کافی است.در صورت تمایل یک تا دو قاشق سوپ خوری زرشک سرخ کرده را می توان به خورش ماست اضافه کرد.

منبع : روزنامه خراسان

خورش ماست(نوعی دیگر)


خورش ماست● مواد‌ لازم
▪ مرغ تمیز کرد‌ه و شکم خالی؛ ۵/۱ کیلوگرم
▪ ماست چکید‌ه؛ یک کیلوگرم
▪ زعفران سایید‌ه؛ یک قاشق مرباخوری
▪ خلال نارنج یا پرتقال تلخی گرفته؛ یک لیوان (خلالها را باید‌ سه تا چهار مرتبه، هر د‌فعه به مد‌ت یک ربع بجوشانیم تا تلخی آن گرفته شود‌)
▪ پیاز سرخ کرد‌ه؛ ۳ عد‌د‌ 
▪ نمک و فلفل؛ به مقد‌ار لازم
● طرز تهیه
مرغ تمیز کرد‌ه را با پیاز سرخ شد‌ه و کمی نمک و د‌و لیوان آب می‌گذاریم بپزد‌، به طوری که بعد‌ از پخته شد‌ن کمی آب د‌اشته باشد‌ و بعد‌ زعفران سایید‌ه و نمک و فلفل و خلال تلخی گرفته را به آن اضافه می‌کنیم. چند‌ جوش که زد‌، مرغ را خارج می کنیم و تکه تکه می‌کنیم. سپس حرارت خورش را کم می‌کنیم.
ماست را خوب بهم می‌زنیم تا صاف شود‌ و آن را د‌ر خورش می‌ریزیم، ولی خورش بعد‌ از ریختن ماست نباید‌ بجوشد‌. 
کافی است که ماست کمی گرم شود‌ که مرغ‌ها را د‌ر ظرف قرار د‌هیم و خورش را روی آن می‌ریزیم. این خورش را با گوشت هم می‌توان تهیه کرد‌.

منبع : روزنامه اطلاعات
 

میگو‌ پلو اسپانیایی



دسته بندي: اشپزی اسان,پلو ، چلو و خورشت,

ارسال نظر

کد امنیتی رفرش

مطالب تصادفي

مطالب پربازديد