خورش سی چوان
در هشت خورش بزرگ چین ، خورش استان سی چوان وسیعترین سلسله خورش است که در همه جا دیده میشود. خورش سی چوان دارای تاریخ دیرینه و ویژگیهای مخصوص به خود است و در چین و خارخ شهرت دارد. خورشهای سی چوان به رنگ – خوشبویی- مزه وشکل زیاد توجه میکند. مزه آن تند – شور – شیرین- ترش – تلخ و خوشبو را تشکیل می دهد و چند ده خورشهای دو مزه درست شده است.
شیوه اشپزی خورشهای سی چوان طبق مواد خام و و اب و هوا و خواست مهمانان بیش از ۳۰ نوع خورش از جمله پختن – سرخ کردن با کمی روغن- سرخ کردن درست میشود. به دنبال پیشرفت تولیدی و شکوفایی اقتصادی ، خورش های سی چوان بر اساس قبلی، برتریهای خورشهای جنوبی و شمالی و ضیافتهای مقامی و بازرگانی را جذب کرده به صورت خورش سی چوان در امده است. خورشهای سی چوان به تغییرات مزه بسیار توجه مبذول می دارد خورش های این استان با گرد فلفل و" خوا جیایو" نوعی ادویه مخصوص چین و فلفل جدایی ناپذیر است. همه اینها با توجه به آب و هوای سی چوان است مثلا در زمستان و بهار هوا سرد است مزه تند زیاد است و درتابستان و پائیز هوا گرم و مزه تند کم است.
شیوه اشپزی خورشهای سی چوان طبق مواد خام و و اب و هوا و خواست مهمانان بیش از ۳۰ نوع خورش از جمله پختن – سرخ کردن با کمی روغن- سرخ کردن درست میشود. به دنبال پیشرفت تولیدی و شکوفایی اقتصادی ، خورش های سی چوان بر اساس قبلی، برتریهای خورشهای جنوبی و شمالی و ضیافتهای مقامی و بازرگانی را جذب کرده به صورت خورش سی چوان در امده است. خورشهای سی چوان به تغییرات مزه بسیار توجه مبذول می دارد خورش های این استان با گرد فلفل و" خوا جیایو" نوعی ادویه مخصوص چین و فلفل جدایی ناپذیر است. همه اینها با توجه به آب و هوای سی چوان است مثلا در زمستان و بهار هوا سرد است مزه تند زیاد است و درتابستان و پائیز هوا گرم و مزه تند کم است.
منبع : رادیو بینالمللی چین