پای زردآلو

● مواد لازم برای ۱۲ نفر:
- آرد گندم؛ ۲۵۰ گرم
- کره؛ ۱۳۰ گرم
- شیر؛ یک قاشق سوپخوری
- شکر؛ ۱۰۰ گرم
- زرده تخممرغ؛ ۲ عدد
- نمک؛ نوک قاشق چایخوری
- زردآلو؛ ۶۰۰ گرم
- تخممرغ؛ یک عدد (برای روی پای)
- پودر قند برای تزیین
● روش پخت:
۱)رد، شکر، کره، شیر، نمک و زرده تخممرغ را در کاسهای بریزید و آنقدر هم بزنید تا خمیری نرم حاصل شود. سپس خمیر را با دست به شکل گلوله درآورید و میان یکتکه پلاستیک بپیچید. بعد خمیر را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
۲ )باقیمانده کره را در کاسه کوچکی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب شود. حالا قالبپای یا تارت را با کره خوب چرب کنید.
۳ )زردآلوها را شسته و پس از دو نیمکردن، هستههایشان را خارج کنید. در این فاصله، فراجاقگاز را روی حرارت ۲۲۵ درجه سانتیگراد (۴۴۰ درجه فارنهایت) یا شمارههفت روشن کنید تا گرم شود.
۴ )روی سطحی صاف مانند سینی یا کابینت، مقداری آرد بپاشید. ابتدا نیمی از خمیر را با استفاده از وردنه و باتوجه به ابعاد قالب به شکل گرد، باز کرده و کف قالب پهن کنید؛ سپس زردآلوهای نیمهشده را روی خمیر بچینید.
۵ )باقیمانده خمیر را نیز با همان روش قبلی بر سطح پوشیدهشده از آرد باز کرده و روی زردآلوها پهن کنید. پس از آن، تخممرغ را هم زده و سطح خمیر را با استفاده از قلممو به تخممرغ آغشته کنید.
۶ )با استفاده از یک چنگال روی خمیر را سوراخ سوراخ کنید. حالا قالب را به مدت ۲۵دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پای زردآلو آماده شود. در پایان، پای را به سینی گردی منتقل کرده و روی آن را مقداری پودر قند بپاشید.
منبع : همشهری آنلاین